Tıp Öğrencileri Birliği(TURKMSIC)-Organ Bağışı Farkındalık Konferansı

06 Nov 2017
06 Nov 2017
Tıp Öğrencileri Birliği(TURKMSIC)-Organ Bağışı Farkındalık Konferansı

Tıp Öğrencileri Birliği(TURKMSIC) organ bağışına dikkat çekmek amacıyla 6 Kasım 2017 saat 17.15’te başlayan “Hayat Bağışla Konferansı”nı gerçekleştirmiştir. Etkinliğe; Prof. Dr. Deniz Süha Küçük(Organ bağışı ve tecrübeleri hakkında bilgi vermiştir. Kalp transplantasyonu ve yeni teknolojilerden bahsetmiştir.) Prof. Dr. Gürsel Ortuğ(Kadavra bağışı konusundan bahsetmiştir) Prof. Dr. Ahmed Midi (Uzak Ülke Kıyıları adlı romanını yazmasındaki motivasyonlarını anlatmıştır) Hocalarımız katılım gösterdiler. 108 kişinin katılım gösterdiği bu konferansın girişinde ve çıkışında organ bağışı İl Sağlık Müdürlüğü’nden gelen yetkililerce kabul edilmiştir ve toplamda 22 arkadaşımız bağış kartı almıştır Tıp öğrencilerinin dahi iyi bilmedikleri organ bağışı prosedürlerinin öğrenilmesini amaçlanmıştır. Hastaların sayıları ve durumları hakkında daha çok bilgi sahibi olunmasını amaçlanmıştır.

organ1 organ2 organ3