Uluslararası Hukuk Kulübü-Çocuk Hakları Konferansı

07 Dec 2016
07 Dec 2016
Uluslararası Hukuk Kulübü-Çocuk Hakları Konferansı

Uluslararası Hukuk Kulübü ile İnsan Hakları Kulübü 07.12.2016 tarihinde Fazıl Say Salonunda Çocuk Hakları konferansını gerçekleştirmiştir.İlgili konferansa 200 kişi katılım göstermiştir.

czeyneqwgaadal4

Etkinlik “İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi” animasyonun gösterimiyle başlamıştır. Animasyon gösterimi sonrası Acıbadem Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mehmet Oğuz Polat, karşılaştığı somut örneklerle istismarın çocuklar üzerindeki psikolojik etkisi üzerinde durduktan sonra pedofili hakkında yaptığı bilgilendirmeler ve Şiddeti Önleme ve Rehabilitasyon Derneği çatısı altında yaşanan vaka incelemelerini gerçekleştirmiştir. Daha sonra katılımcıların sorularını cevapladıktan sonra diğer konuşmacı Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Murat Önok Türk Ceza Kanunu maddeleri ışığında doktrin ve uygulamada çocuk istismarının durumunu, bu konu üzerindeki Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararlarını, son zamanlarda gündemde önemli bir yere sahip olan Çocukların Cinsel İstismarı yönünde getirilen kanun teklifi üzerinde Anayasa, Türk Medeni Kanunu ve Türk Ceza Kanunu ışığında değerlendirme yapmıştır.Daha sonra katılımcıların sorularını cevaplamıştır. Daha sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi Çocuk Araştırmaları merkezi tarafından hazırlanan “Çocuk Hakları Sözleşmesi”ni anlatan animasyon izlenmiştir. Av. Selmin Cansu Demir, İstanbul Barosu’nun bünyesinde bulunan Çocuk Hakları Merkezi’nin çalışmalarının neler olduğunun aktardıktan sonra uygulamada karşılaşmış olduğu çocuk istismarı vaka örneklerini katılımcılarla paylaşmış ve katılımcıların sorularını yanıtlamıştır.

czezwlyxgaaqqf5